Consell de Barri i Pressupostos Participatius

L’Associació de Veïns i Veïnes de la Plaça de la Farga va participar el passat dia 10 de març al Consell de Barri de La Bordeta, en el qual vam poder presentar, junt amb la resta de veïnat i associacions, les nostres propostes de millora pel barri.

En aquesta ocasió l’acte va servir per presentar al públic els Pressupostos Participatius, on són els propis veïns i veïnes els que proposen nous projectes d’inversions que, si són acceptats, s’aprofitaran de la partida de 9 milions d’euros destinats en exclusiva al districte de Sants-Montjuïc.

La nostra Associació va presentar formalment tres propostes:

  1. Reforma integral de l´espai de lleure infantil de la Plaça de la Farga. Els espais que hi ha actualment són petits (gabietes de fusta) i antiquats 20 anys després de la darrera reforma. Volem zones infantils modernes, higièniques i segures.
  2. Reforma del Carrer Rossend Arús. Creiem que aquest carrer té un disseny que no funciona com a carrer de prioritat invertida i s´ha convertit en un carrer perillós i incòmode per als vianants, cosa que no era la idea que es va buscar al seu dia quan es va reformar. Pacificació del Carrer Ferreria i reordenació de la plaça Ibèria.
  3. Reforestació de la Plaça de la Farga, especialment de la part alta, a on s´han perdut arbres importants. La ciutat, el barri, necessita vegetació per combatre la contaminació i el canvi climàtic, no ens podem permetre malmetre valuoses zones verdes que purifiquen l´aire que respirem.

A partir d’aquest moment farem un seguiment actiu de les nostres propostes a través de la comissió de seguiment del barri.

També estem treballant amb les AMPES del barri per mirar d’unir esforços en les nostres reivindicacions i mirar de fer efectives totes les propostes presentades.

Per a més informació sobre els Pressupostos Participatius de Barcelona pots clicar el següent enllaç:

https://www.decidim.barcelona/processes/PressupostosParticipatius

 

Sense comentaris

Escriure un comentari