Projecte 1: Reforma integral de les zones infantils de la Plaça de la Farga i recuperació de la vegetació

Una vegada superada la fase de concreció dins del marc dels Pressupostos Participatius de Barcelona, expliquem amb detall cada un dels projectes als quals l’Associació dona suport.

Recorda que podràs votar aquest i altres projectes del 10 al 20 de juny  a decidim.barcelona de forma online, al punt mòbil que s’instal·larà el divendres 11 de juny de 17 a 19h a la Plaça de la Farga, i a la Seu del Districte de forma presencial, en els horaris que et detallem al final de la notícia.

El primer projecte porta per nom: “Reforma integral de les zones infantils de la Plaça de la Farga i recuperació de la vegetació de la plaça”.

La Plaça de la Farga, per les seves característiques, hauria de ser un dels pulmons dels barris de Sants i la Bordeta. En una zona tan densament poblada, una plaça d’aquestes dimensions ha de donar el respir necessari al veïnat.

 

Però fa vint anys que a la Plaça de la Farga no s´hi fan reformes. Hi ha zones que han quedat obsoletes, com les zones de jocs infantils, i d’altres que van quedar a mig executar, com l’espai de l’antic pipican o els voltants deixats de la pista de formigó.

Aquest projecte, valorat pels tècnics de l’Ajuntament amb un cost de 535.000 €, proposa diverses actuacions que no deixen de ser aquelles millores pendents a la plaça.

1) Per una banda, es reformarien íntegrament les zones de jocs. Els nous espais previstos, més amplis i moderns que els actuals, seguirien criteris d’inclusivitat i d’accessibilitat per adequar-se a la canalla.

Actualment, l’espai de jocs ha quedat petit i molt sovint es veu desbordat. S’estudiarà la millor manera de guanyar amplitud i seguretat, amb àrees de joc adaptades i renovades per a la nostra canalla.

 

2) D’altra banda, el projecte preveu recuperar els arbres perduts al llarg dels últims anys a la plaça —ja sigui per malaltia o per caigudes a causa de temporals com el Glòria—. Recuperarem, així, zones obagues millorant la funció de pulmó verd.

 

3) Finalment, el projecte presentat també inclou altres millores pendents de fa temps: una solució definitiva a l’espai de l’antic pipicà, la neteja i recuperació de la vegetació dels parterres, molt malmesos per l’incivisme, i la pavimentació dels voltants de la pista de formigó, ara plena de brutícia i males herbes.

 

En resum, l’objectiu d’aquest projecte és el d’aconseguir una plaça moderna, verda, inclusiva; una reforma integral d’un espai públic que suposarà un benefici per a tota la comunitat.

Si vols participar d’aquest canvi necessari, vota el projecte del 10 al 20 de juny a decidim.barcelona de forma online.

També es col·locarà un punt mòbil de votació a la Plaça de la Farga, el divendres 11 de juny de 17 a 19 hores.

També podràs votar presencialment a la Seu del Districte (Carrer de la Creu Coberta, 104) en aquests horaris:

-De dilluns 14 a divendres 18 de juny: de 17 a 20h.

-Dissabte 19 de juny: de 10 a 14h.

-Diumenge 20 de juny: de 10 a 14 i de 16 a 20h.

 

L’Associació també dona ple suport a dos projectes més que seran molt positius pel barri:

Pacifiquem Sants Antic

Recuperem Can Climent per a la cultura popular

 

Si vols tenir informació actualitzada al moment, segueix-nos al Twitter o a l’Instagram: @avplacafarga

#VotaFarga

#VotaSants

Sense comentaris

Escriure un comentari