Projecte 2: Pacifiquem Sants Antic

Una vegada superada la fase de concreció dins del marc dels Pressupostos Participatius de Barcelona, expliquem amb detall cada un dels projectes als quals l’Associació dona suport.

A més del projecte “Reforma integral de les zones infantils de la Plaça de la Farga i recuperació de la vegetació de la plaça”, que va presentar l’entitat, hi ha dos projectes més que creiem poden ser molt positius per al barri i voltants de la plaça.

Un d’ells és el projecte anomenat: “Pacifiquem Sants Antic”.

La zona compresa entre els carrers de Sants, Gavà, Olzinelles i Gayarre, inclou diverses escoles i camins escolars. Això implica molt moviment a peu de criatures, cotxets infantils, ancians, i el trànsit de vehicles suposa un perill evident en carrers estrets de plataforma única.

La idea d’aquest projecte és la de crear un model de circulació que limiti el nombre de vehicles que hi puguin circular, i la senyalització del perímetre com a zona de vianants.

Aquest projecte ha estat valorat pels tècnics de l’Ajuntament amb un cost de 200.000 €, i proposa diverses actuacions específiques:

1) Al carrer Rossend Arús s’hi haurien d’incorporar jardineres, fitons i mobiliari urbà que servissin com a reductors de velocitat, de manera similar a com es va fer al carrer Almeria.

2) Al carrer Ibèria s’haurien d’estudiar opcions de limitació de la circulació.

 

3) A la plaça Ibèria es demana la instal·lació de paviment lúdic per a jocs infantils; també l’ampliació de la vegetació amb la col·locació d’arbres que generin ombra; i, finalment, la instal·lació de bancs públics.

 

4) I a la cruïlla dels carrers Alpens i Noguera Pallaresa es demana l’eliminació del pàrquing de motos amb la instal·lació de mobiliari urbà.

Si vols participar i contribuir a la pacificació d’una zona especialment sensible, a causa del gran nombre d’escoles i camins escolars que hi passen, vota el projecte del 10 al 20 de juny a decidim.barcelona de forma online.

També es col·locarà un punt mòbil de votació a la Plaça de la Farga, el divendres 11 de juny de 17 a 19 hores.

També podràs votar presencialment a la Seu del Districte (Carrer de la Creu Coberta, 104) en aquests horaris:

-De dilluns 14 a divendres 18 de juny: de 17 a 20h.

-Dissabte 19 de juny: de 10 a 14h.

-Diumenge 20 de juny: de 10 a 14 i de 16 a 20h.

 

Si vols tenir informació actualitzada al moment, segueix-nos al Twitter o a l’Instagram: @avplacafarga

Sense comentaris

Escriure un comentari