Projecte 3: Recuperem Can Climent per a la cultura popular

Una vegada superada la fase de concreció dins del marc dels Pressupostos Participatius de Barcelona, expliquem amb detall cada un dels projectes als quals l’Associació dona suport.

A més del projecte “Reforma integral de les zones infantils de la Plaça de la Farga i recuperació de la vegetació de la plaça”, que va presentar l’entitat, hi ha dos projectes més que creiem poden ser molt positius per al barri i voltants de la plaça.

Un d’ells és “Pacifiquem Sants Antic”, i l’altre el projecte presentat pels Castellers de Sants anomenat “Recuperem Can Climent per a la cultura popular”.

L’antiga fàbrica dels germans Climent, artesans especialitzats en mobles artístics de bronze, va ser construïda el 1925 per l’arquitecte santsenc Modest Feu al carrer dels Comtes de Bell-Lloc. Actualment, l’edifici és una obra protegida com a Bé Cultural d’Interès Local.

 

El projecte se centra en la idea de restaurar i recuperar aquest espai que ja forma part de la història de Sants, per convertir-lo en la seu social dels Castellers de Sants i, alhora, transformar-lo en un espai obert al barri, a entitats i associacions.

Actualment, els Castellers tenen un greu problema de manca d’espai. Proposen recuperar Can Climent, una nau de titularitat municipal que ja utilitzen com a magatzem i base logística, per guanyar capacitat i que això els hi permeti ajuntar molta més gent a la vegada.

A la colla castellera de Sants tothom hi té lloc i un dels seus objectius és el de ser una colls equitativa i igualitària. Són, sense cap mena de dubte, un actiu important pel barri de Sants. El seu projecte pot fer guanyar un equipament històric, i ara infrautilitzat, per al barri.

 

Si vols participar i contribuir a la restauració i recuperació de Can Climent per a la cultura popular, vota el projecte del 10 al 20 de juny a decidim.barcelona de forma online.

També es col·locarà un punt mòbil de votació a la Plaça de la Farga, el divendres 11 de juny de 17 a 19 hores.

També podràs votar presencialment a la Seu del Districte (Carrer de la Creu Coberta, 104) en aquests horaris:

-De dilluns 14 a divendres 18 de juny: de 17 a 20h.

-Dissabte 19 de juny: de 10 a 14h.

-Diumenge 20 de juny: de 10 a 14 i de 16 a 20h.

 

Si vols tenir informació actualitzada al moment, segueix-nos al Twitter o a l’Instagram: @avplacafarga

Sense comentaris

Escriure un comentari