Reunió amb l’alcalde Jaume Collboni

El passat dia 4 de juny l’Associació de Veïns i Veïnes de la Plaça de la Farga va tenir l’ocasió de reunir-se personalment amb l’alcalde de la ciutat, l’Excm. Sr. Jaume Collboni, en el marc de la iniciativa municipal L’alcalde a prop teu, que li ha permès contactar amb diverses entitats i agents socials del barri per tal de conèixer de primera mà les principals inquietuds i necessitats.

En la reunió l’AVV va expressar la seva preocupació per l’augment de la inseguretat ciutadana, ja que recentment s’han denunciat nombrosos robatoris en habitatges i ocupacions de locals als barris de Sants i La Bordeta. L’Alcalde va explicar que s’està treballant amb el ministeri de Justícia per tal d’escurçar els terminis per a jutjar presumptes delinqüents i multireincidents. També es revisaran els protocols interns d’actuació i s’estudiarà el repunt de denúncies interposades al districte.

Altres temes que van ser posats damunt la taula són, per una banda, la possibilitat d’implantar al barri, com a prova pilot per a la resta de la ciutat, un sistema d’identificació a través de l’ADN dels excrement de gossos, per tal de poder combatre l’incivisme d’alguns amos, en especial quan l’acció es produeix en zones infantils de sorra, un problema denunciat abastament tant per l’AVV com per les escoles veïnes.

D’altra banda, es va parlar dels helicòpters que sobrevolen el barri cada cap de setmana com a tours turístics, i que generen molèsties al veïnat pel soroll, la contaminació acústica i de fum i el perill que suposa. L’alcalde es va comprometre a esbrinar el seu origen i els permisos que tenen.

Va ser una reunió profitosa a la que també va assistir la Regidora del Districte, la Sra. Raquel Gil i la Consellera Tècnica del Districte, la Sra. Núria Pey.

 

Fotografies: Ajuntament de Barcelona

Sense comentaris

Escriure un comentari