Victòria veïnal a la pista esportiva de la Farga

Després d’anys de lluites i reivindicacions del veïnat, la pista de formigó de la plaça de la Farga ha deixat de ser un espai privatitzat els caps de setmana. Feia molt de temps que l’AVV de la Plaça de la Farga reclamava a les autoritats municipals un seguit d’actuacions per evitar que grups d’adults ben estructurats ocupessin la pista cada cap de setmana durant hores i hores organitzant competicions privades amb apostes i begudes alcohòliques incloses. Aquestes competicions comportaven brutícia, soroll, malestar al veïnat més proper, i desordres fins al punt que més d’una vegada havia hagut de fer acte de presència la Guàrdia Urbana.

Una organització metòdica d’aquests grups que havien aconseguit expulsar infants i joves d’un espai públic del barri que reclamàvem per a ells. La recent actuació de l’Ajuntament de Barcelona, col·locant bancs que tallen la pista transversalment i optant per canviar les velles porteries de futbol per cistelles de mini-bàsquet i porteries petites, ha acabat amb aquest abús.

Criatures i joves han tornat a la pista d’on no haurien d’haver estat expulsats mai, i el veïnat, que ja ens ha fet arribat les seves primeres valoracions positives, ha recuperat la tranquil·litat.

Agraïm a l’Ajuntament de Barcelona i a la Regidoria de Sants-Montjuïc, especialment a la Laura Pérez i la Maria Riba, de Barcelona en Comú, l’interès per solucionar aquest tema.

Queda pendent per arreglar la xarxa que envolta la pista, per evitar que les pilotes colpegin repetidament els vidres de les cases contigües. I també caldria millorar el manteniment en general: hi ha murs despintats i l’entorn de la pista és ple de matolls i de deixadesa.

 

Fotos: AVV Plaça de la Farga

 

 

 

2 Comentaris
 • Montserrat Llaurado Basora
  Pujat a les 10:35h, 02 juliol Respon

  Moltes felicitats per la tasca de tots aquets anys de lluites .
  Esperem es pugui mantenir acurada com l resta de la plaça inclòs el pipican i la resta dels jardins.
  Una abraçada.

 • Gregoria Villalón
  Pujat a les 11:10h, 02 juliol Respon

  Felicitats Dani per la teva constànscia i interès en el drets dels nens del barri.

Escriure un comentari