Visita del Síndic de Greuges a La Bordeta

El passat dia 25 de gener, el Síndic de Greuges de Barcelona, Sr. David Bondia, va reunir-se amb el veïnat de la Plaça de la Farga, que va poder traslladar-li de forma directa les seves principals preocupacions, en el marc del programa “A peu de carrer”.

Un nombrós grup de gent, associats o no, va participar de la trobada i va poder explicar amb detall el problemes actuals i crònics del barri. Entre altres qüestions, es va parlar dels excrements trobats diàriament a les àrees infantils de la Plaça de la Farga, una qüestió llargament denunciada per l’Associació a l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana, que no han aconseguit erradicar i que perjudica de forma greu la mainada. El Síndic va fer una crida al civisme, en un nou intent de conscienciar la ciutadania. També es va visitar la Plaça de Cal Muns, un espai mancat del manteniment necessari tant pel que fa a les zones enjardinades com a les escales.

Un altre dels punts que es van tractar va ser l’estat del carrer Crillón, un passatge que neix al carrer Ferreria i que actualment es troba barrat per una tanca metàl·lica. La degradació i l’abandonament de les naus industrials existents en aquest espai ha provocat que algunes de les teulades d’uralita s’hagin esfondrat, amb la consegüent preocupació per la possible contaminació per amiant.

Finalment, es va parlar dels problemes de contaminació acústica que genera un helicòpter turístic que sobrevola els barris de Sants i La Bordeta els caps de setmana. El Síndic es va comprometre a sol·licitar el tipus de llicència que té aquesta activitat i quins controls ha previst l’Ajuntament de Barcelona.

La Sindicatura de Greuges de Barcelona és una institució que vetlla per la defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans de Barcelona, així com per les persones que hi viuen. És un òrgan unipersonal que supervisa l’actuació de l’administració municipal i dels seus serveis públics.

Sense comentaris

Escriure un comentari