DECÀLEG DELS BON USOS

EL NOSTRE PARC

1. A tots ens agrada gaudir d’un entorn net

Dipositem les deixalles als seus contenidors. Procurem fer-ho sense soroll i a les hores adients per evitar molèsties als veïns. Fem servir també les papereres per als petits residus.

2. Els serveis de neteja ens ajuden a mantenir net l’entorn

Els hi hem de facilitar la feina (no és més net qui més neteja sinó qui menys embruta) i alhora exigir que facin servir els sistemes, horaris i freqüències menys traumàtics per als veïns. I en especial que facin servir mecanismes poc sorollosos, que atemptin el mínim contra la privacitat i dret al descans dels veïns.

3. Respectem les zones de jocs infantils

Mantinguem-les netes.

4. Fem que els nostres gossos siguin amigables amb la resta de veïns i entorn

Duguem-los lligats per evitar accidents i que entrin a les zones infantils. Impedim que malmetin la jardineria de la plaça, que bordin en excés i que beguin directament de les fonts. Si el nostre animal de companyia té una necessitat fisiològica utilitzem els espais dedicats a això.

5. Vetllem pel descans nocturn dels veïns. Mantinguem el silenci a la nit

Quan fem festes a la plaça o al seu entorn reduïm l’horari i el volum del so a nivells raonables i sostenibles. Utilitzem les eines al nostre abast (com ara limitadors acústics i l’ús de locals del barri) per estalviar energia i molèsties. Encara que nosaltres estiguem de festa pot haver-hi veïns malalts i que necessiten descans. Respectem-los.

6. Conduïm amb cura i precaució

No fem accelerades brusques ni circulem a velocitat excessiva, per evitar sorolls i molèsties innecessàries o accidents. No ocupem les voreres amb els nostres vehicles, ja que dificultem o impedim el pas dels vianants.

7. Entorn lliure d’alcohol

La plaça i el seu entorn no són espais per consumir-hi begudes alcohòliques.

8. Comportament adequat

A les zones arbrades i amb bancs per seure comportem-nos amb respecte. No són zones de jocs.

9. To de veu adequat

Parlar amb veu alta i cridar, especialment de nit, pot molestar als veïns que volen descansar.

10. Respecte per l’entorn

Tinguem cura de les plantes, parterres i arbres. No les trepitgem ni les malmetem. Al barri hi ha poques zones verdes. Contribuïm a preservar-les.

Fem que aquesta plaça petita, bonica, tancada com un pati interior, sigui el nostre parc de proximitat.

Convidem a tot el veïnat a gaudir-ne i demanem a les autoritats diligència en el seu deure per contribuir al manteniment d’aquests bons usos.

Participeu en el seu bon manteniment, a través del telèfon del civisme que l’Ajuntament posa al nostre servei (900.226.226) o a través de la nostra associació.